Péče a jaké materiály používáme?

Péče a jaké materiály používáme?

Všechny náramky vyrábím ručně v malé vesničce v Kraji Vysočina. Každý korálek, komponent nebo přívěšek projde mýma rukama, a proto si moc přeji, aby vám náramky dělaly stejnou radost jako mně. Dříve, než začnete nosit vámi vybrané náramky, věnujte pár vteřin času těmto užitečným radám, které se týkají ideální péče.

Předcházejte kontaktu s vodou, deštěm, chemickými a kosmetickými přípravky. Náramek sundávejte opatrně - rolujte přes ruku, není vhodné jej příliš roztahovat. Některé komponenty mohou používáním měnit vlastnosti a vzhled, jedná se pouze o běžné opotřebení důsledkem nošení. Náramky prosím uchovávejte mimo dosah dětí, zabráníte tak riziku vdechnutí jednotlivých komponentů a korálků. Náramek by měl být poslední věc, kterou si nasadíte a naopak první věc, kterou si sundáte.

Chirurgická ocel

Chirurgickou ocel je možné poznat podle ocelové šedé barvy. Náramky s komponenty z chirurgické oceli nevyžadují téměr žádnou péči. Ocelový přívěsek se dá jednoduše očistit v čisté vodě s mýdlem, důkladně opláchnout a vysušit. Nemusíte se bát ani zreznutí vašeho komponentu při kontaktu s vodou. Chirurgická ocel je v dnešní době velmi populární, protože nečerná, nezpůsobuje alergii a cena oproti stříbru je přijatelnější. Náramky s komponentem z chirurgické oceli mají na e-shopu velké zastoupení. Tyto komponenty můžete vidět v nabídce s minerálními i provázkovými náramky. 

Mrkněte do kategorie Chirurgická ocel a upusťte uzdu své fantazie.

Minerální náramky

Náramky z minerálních korálků jsou vhodné i pro každodenní nošení a není třeba je skrývat ve vaší šperkovnici. Použité přírodní minerály se zdají být pevné, ale jsou choulostivé, a proto se snažte s nimi zacházet šetrně a chraňte před nárazy. Je možné, že časem přijdou k nějakým škrábancům, oděrkám či ztratí svůj původní lesk, ale to je v pořádku. V nabídce je možné najít kombinace minimalistické, ale i odvážnější. Minerálním náramkem zaručeně nic nezkazíte. Bude skvěle vypadat s dalším minerálním, nebo provázkovým náramkem. Většinu minerálních kamenů je možné čistit pod proudem vlažné vody a následně osušit kapesníkem nebo nechat oschnout. Tím způsobem z náramku odstraníte případné nečistoty a navrátíte mu původní vzhled.

Stříbro ryzosti 925/1000

V nabídce najdete několik náramků v kombinaci s komponenty ze stříbra o ryzosti 925/1000. Toto stříbro dále ve většině případů nabízíme i zlacené 24kt žlutým nebo 18kt růžovým zlatem. Stříbro a zlacené stříbro (18kt a 24kt) nedoporučujeme koupat ve slané či chlorované vodě. Ztráta původního lesku, případně tmavnutí stříbra je jeho obvyklý jev. Stříbrné komponenty je vhodné po delší době nošení čistit (leštícím mikrovláknovým hadříkem). Oxidace nebo-li černání stříbra není výrobní vada. Jde o přirozenou chemickou reakci způsobenou výskytem různých chemických látek v potu a ovzduší.

Mrkněte do kategorie Stříbro Ag 925/1000 a upusťte uzdu své fantazie.

Péče a jaké materiály používáme?
Péče a jaké materiály používáme?

Zlacené stříbro ryzosti 925/1000

Nosíte rádi stříbro, ale jsou dny, kdy máte chuť sáhnout po zlatu nebo růžovém zlatu? Mám pro vás řešení. Na e-shopu je možné si vybrat ze široké nabídky cenově dostupného a přitom skvěle vypadajícího zlaceného stříbra ve variantě 24kt žlutého zlata, nebo 18kt růžového zlata. Stříbrné doplňky dávají ženám a dívkám svěží a mladistvý vzhled, naopak stříbro zlacené 24kt zlatem, nebo 18kt růžovým zlatem dodává ženám a dívkám eleganci a trend zárověň.

Perly a mušličky

Perly nestárnou, a proto by ve šperkovnici žádné ženy, dívky neměly chybět. Perlička v kombinaci s decentním minerálním náramkem, nebo stříbrným provazovým je must have. Nositelky zajisté potěší, že perly mají magický význam - odráží krásu ženy, pomáhají nalézt duševní rovnováhu, přivolávají zdraví a štěstí a chrání před negativní energií. Stejně tak náramek z mušliček je skvělým letním doplňkem, má posuvné zapínání a skvěle vypadá s dalším minerálním či provázkovým náramkem. Je vyrobený z drobných přírodních Kauri mušlí opletených nylonovým provázkem a jednotlivé mušličky jsou odděleny uzlíkem.

Mrkněte do kategorie Mušličkové náramky a upusťte uzdu své fantazie.

Bižuterie

V nabídce už jen vyjímečně najdete nějaký ten přívěšek z bižuterie (slitiny mědi a zinku), která je určena spíše na příležitostné nošení. Nemá stejné vlastnosti jako komponenty z oceli nebo stříbra. Její životnost je pochopitelně kratší a závisí na tom, zda se budete řídit výše uvedenými doporučeními.

Kubické zirkony

Opatrně postupujte při špercích s vlepenými nebo vsazenými kameny, abyste předešli jejich případné ztrátě. Kamínky na některých přívěskách (visací srdíčko a korunka) jsou kubické zirkony. Zirkony jsou podobné diamantům, ovšem nejsou tak tvrdé.

Ke každému novému provázkovému nebo korálkovému náramku si můžete vybrat dárkovou kartičku přímo v našem konfigurátoru. Tímto osobním darováním uděláte sobě či obdarovanému obrovskou radost.

Děkuji, že nosíte mé náramky

S láskou GABBY

Péče a jaké materiály používáme?
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz